Aliağa Petkim Maçına Bir Kitap da Sen Getir...

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta maçında Aliağa Petkim’i konuk ediyoruz. 2 Nisan 2024, Salı günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 18:00’de başlayacak ve beIN Sports 5 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Karşılaşma için bilet satışı olmayacak ve basketbolseverler mücadeleyi sekizinci kez düzenlenen “Bir Kitap da Sen Getir” kampanyası çerçevesinde getireceği kitaplar karşılığında Mobilet gişesinden teslim alacağı ücretsiz biletler ile izleyebilecek. Basketbolseverler bu anlamlı proje aracılığıyla, ihtiyaç sahibi okullara destek olunmasını sağlayacak.

Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 24. hafta maçında Manisa Büyükşehir Belediye Spor’u deplasmanda 81-76 mağlup etmiş, Aliağa Petkim ise Fenerbahçe Beko’ya evinde 81-59 yenilmişti. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 24. haftanın ardından takımımız 21 galibiyet ve üç mağlubiyet ile lider, Aliağa Petkim ise 12 galibiyet ve 12 mağlubiyet ile altıncı sırada bulunuyor.

Anadolu Efes, Aliağa Petkim maçı ile birlikte Türkiye’deki 1700. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1557, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 24, Türkiye Kupası’nda 115, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1558. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, ligde bugüne kadar oynadığı 1557 karşılaşmada 1214 galibiyet, 340 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (Galibiyet yüzdesi: % 77,97)

Ligin ilk yarısında iki ekip arasında İzmir’de oynanan karşılaşmayı takımımız 101-92 kazanmıştı.

Anadolu Efes Aliağa Petkim Spor ile bugüne kadar oynadığı 20 karşılaşmada 19 galibiyet ve bir mağlubiyet elde etti.

İki ekip arasında Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde oynanan 19 karşılaşmadan da galip ayrılan Anadolu Efes, rakibi ile Türkiye Kupası’nda oynadığı tek karşılaşmayı ise kaybetti.