Ahmet Çakı: “Lider bitirmek önemliydi...”

Spor Toto Basketbol Ligi 30. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş’u 90-71 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ahmet Çakı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Öncelikle ifade etmek isterim ki bu maçı kazanıp ligi lider olarak tamamlamayı çok önemsiyordum. Bunun iki nedeni var. Son altı yedi yıldır Anadolu Efes ligi lider bitirememişti, bunu başardık. Oynadığımız her turda saha avantajı bizim elimizde olacak. Play-off’larda kimle eşleştiğiniz de çok önemli değil. Bizim rakibimiz Royal Halı Gaziantep, onlara sezon içinde iki kez yenildik. Pınar Karşıyaka veya Muratbey Uşak Sportif ile eşleşsek, onlar da çok güçlü takımlar. Biz de güçlüyüz ve favori takımlardan biriyiz. Lider bitirmek önemliydi. Oyuncularımı verdikleri reaksiyondan dolayı tebrik ederim. Bugün motivasyon bizim için önemliydi. Darüşşafaka Doğuş için ise bizim kadar değildi. Geçen hafta dördüncü bitirmeyi garantilediler ve rakipleri de belli oldu. Yani ölçü değildi. Onları da tebrik ederim. Hem ligi dördüncü bitirdikleri için hem de Euroleague’de çok kaliteli maçlar çıkarttıkları için. Play-off’larda tüm takımlara sağlıklı ve iyi maçlar dilerim.”

Anadolu Efes’in kaptanı Doğuş Balbay ise toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle tüm ekibimizi ve takım arkadaşlarımı tebrik etmek isterim. Uzun bir maraton olan ve çok çekişmeli geçen Spor Toto Basketbol Ligi’ni lider tamamladık. Tabi böyle köklü bir kulüp için ligi lider tamamlamak yeterli değil. Daha fazlasını istiyoruz ama yine de mutluyuz. Umarım bu sezonu Efes’e yakışan şekilde mücadele ederek en iyi yerde bitiririz. Maça gelecek olursak bizim için liderlik maçıydı. Maça bunun bilincinde hazırlandık. Antrenmanda çalıştıklarımızı maça yansıttık ve oyunun büyük bölümünü önde götürdük. Play-off’lar zorlu geçecek. bu etapta her oyuncuya ihtiyaç var. Artık önümüzde Royal Halı Gaziantep serisi var. Play-off’lara iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz.”

Etiketler:
  • Spor Toto Basketbol Ligi
  • Darüşşafaka Doğuş
  • Ahmet Çakı